Si comel & encem

Random thought

08 August 2016.

Semua maklum dah kot , result UPU keluar hari ni. And yes, I did  check for myself as well. Alhamdulillah, rezeki tak ke mana. I got my first choice ; Electrical Eng. ( EE ) kat UTeM.  Melaka to Johor ; dekat weyh. Nampak dah gaya orang cabut balek rumah tiap weekend. Hehee..Of course lepas dapat tawu tu call parents to inform them. And they got pretty excited since dekat kann. Dah dua tahun tercampak kat ceruk Kedah sane..kali ni dapat dekat tu , ibarat sirih pulang ke ganggang.  Ha gitteww ~~~

Sumpah pepatah macam xde kena mengena langsung !

     Masa tengah check documents yang aq sempat print out kat office tadi, tetiba lak Ayah datang bilik. Duk kat hujung katil berborak pasal itu ini. ade la few stuff, pasal keje hari ni macam mana, etc. etc.  At first macam awkward gak sebab Ayah bukan suka-suka na masuk bilik aku nih. Sebab rase macam masuk nursery ; teddy bears everywhere.  Wakakakaa.. don't blame me la bila each year my birthday gift memey ore hok bagi patung beruang sokmo. hahahaa.true. no jokes.

       Dah lame borak tu dengan ibu pun join sekali. Lepas diorang bid goodnight sebab masing2 letih nak rehat.esok keje kan. Aku termenung sekejap... the situation seems like a deja vu.  Ayah dengan ibu datang berborak  dalam bilik aku.Baru teringat..few days before aku masuk matrik dulu macam tu ar. Ayah dengan  ibu datang bilik berborak.

      Haish. Why my parents are so cute? Diorang berat hati nak lepaskan anak diorang ni pergi belajar jauh.Technically,  Melaka tu memang tak jauh mane. Tapi selagi bukan depan mata diorang..jauh la makna nya tu. Rasa nya senua parents pun macam tu..mestilah susah hati nak lepaskan anak diorang keluar dari radar mata diorang even if it's for a reasonable reason.

         Berat nya tanggungjawab Ibu dengan Ayah tu nak besarkan kita; keep us safe  and sound. Diorang nak kena kerja, jaga kita lagi, risau pasal kita lagi. Tbh, since aku grew up dengan nenek ; so pernah gak terpikir did my parents really love me? Do they even care? Sheshh. What a mind I have. Ye lah, dulu zaman budak hingusan..tahu nak salahkan orang je bukan nak memahami situasi. Sekarang bile dah kerja sendiri; tahu penat lelahnya nak kumpul duit sara diri...fuhh, memang tabik spring ar kat parents sendiri. Diaorang kerja kuat to build this family.

         So yeah, aku tak tawu dah kenapa aku even write this post. Just a piece of thought and reminder so that korang hargai your parents.  Jangan pernah lupa ;

" As we grow up, never forget that your parents are growing old too "

160808
0020 MY

No comments: