Si comel & encem

final's week

Assalamualaikum....

                  Its been a hectic week for me sebab dah masuk final week of my third sem...paper English, maths and chemistry pun dah lalu dengan.....dunno how to put it in words but alhamdulillah la there's effort in it. Tho I couldn't say I'm quite satisfied enough with my performance last week tp..boleh la.. usaha dah. Paper pun dh submit now let's just keep the du'a. Based on talk last week, tawu ramai yg slightly disappointed with their papers tapi...weyh aku pun rasa nak breakdown kot ngadap paper maths tu. Ai is seteghesss (if u could pronounce it *hiks* )

                   Balek lepas exam tu solat asar, terus tidur kot. Yepp, memanglah tak elok tidur lepas asar but then...otak rasa sumpah penat. So call bonda tercinta luahkan lah rasa di hati..sekejap je bape minit lepas tu dia suruh tidur jap. Tenangkan otak sebab esok ny ade paper favvy aku. English!!!!!! Essay plak tu. So tak nak lah jammed kepala tu while writing kan.

                   Anyway, paper tu pun dah berlalu and few days break before another two killer subj which is pijik and Bios-logos...( what the heck is dat? ) hehe...naah.. Physics and Biology. the truth,  aku tak suka sub bio sem ni. Aku kena blaja pasal system kitaran oxygen pyruvate dan lain2..hailoo...na buat acane.. sis kenot merungut meyh...

                  Aku tak suka minggu exam. Hehe..sape yang suka kan. Sebab takde kelas, mood study pun ke laut china selatan, di tambah angin monsun barat daya...hati sensitif terlebih.urgh, hormones kick in time2 macam nih la.. satu lagi problem is when exams week tu lah aku akan demam. Not that usually demam batuk selesema dua tiga hari or seminggu..ni dia punya demam tu kekadang sebulan. Tu waktu spm...that's the wirst moment sebab sampai kena warded sebab doktor takut kes demam denggi..ye la..demam dekat sebulan before spm...tapi naseb baek lah takde mende berat pun..waktu na jwab exam tu kepala tak lah rasa berat sangat..tapi selesema and batuk tu ye ar..

                And I've been in the same condition for a week now, suara pun hilang dah ni...cuma malas nak g klinik lah. Ibu pun ada bekalkan ubat sebab dia tahu anak dia ni pelik sikit kalau na exam..hehe..so bekalan ubat enough for me to survive another few days...abes paper phys rabu depan..malam tu dah gerak balek johor.

Wohoooo..!!!! * shuffle *

             Cehhh...ber-shuffle sangat.. kah ! I've been missing home like hell.. dah dekat dua bulan tak balek and I'm totally miss my bed. My comfy bed. My best buddy which is my bed. Mwahahahaa...and all my teddies ( 0.o) oopsss...hahahaha.. my fluffy teddy bears delat rumah tu..alahaiiii...sebab masuk kolej ni cuma bawak sabijik je..lain lain tinggal ayah tak kasi bawak. Actually yang satu ni pun dia tak bagi bawak..tapi aku songlap je dalam beg masa balek cuti sem 1 doluuu doluuu..ai kenot la tido hugging nothing. hehee...

             Well, so this is my last weeks on third sem. Naik cuti nanti, in shaa Allah will be my last sem in kolej kedah ni..owh, right. Tak lama lagi pun nak kena isi upu so ibu dah strictly cakap mohon dekat dekat rumah je. Tapi memang I'm begging for jauh punya lah..UMS sounds good tp tu lah.ayah kata nak exam jangan melalak pulak tak boleh nak balek and I was like...uh ohhh..tak terpikir lak. Ok fineeee... so antara UTHM dengan UMP lah paling dekat pun...urm..

              So that's it for now. Kena bukak buku gak an ulang kaji. Boooo-byeee!

1821hr
zatul


1 comment:

Syira Lokman said...

SELAMAT MALAM...SYIRA LOKMAN SINGGAH TENGOK TUAN BLOG UPDATE APE..HEHE..KEEP IT UP ! :D