Si comel & encem

Me & Him (part 5)

Situasi J:Di sekolah(result peperiksaan keluar) 

Adik angkat: tahniah kak,straight A..
Jaja: thanks dik..adik pon ape kurang nye..straight gak..
Adik angkat: huhuu..thanks..abang ipar dpt bape kak..? hihii
Jaja:(terdiam sejenak) Hentam,abg ipar yekk..tak baik lah..
Adik angkat: alaa..apa salah nye..periksa dh tamat kan..taon depan honeymoon year..! adik pon dh ade bf..akak bila lg..?

Jaja: change the topics..akak ta taw die dpt bpe..blom tanye..nanti la..
Adik angkat: alaa,kak..cepatlah tanya die..mecet die..abg ipar dh balik kan?
Jaja:eii,budak nie,sula kang mulot tu..abg ipar bagai..
Adik angkt: elehh..marah konon..ckp je la kak,dlm hati tu dh berbakul "amin2"..minta mlut adik nie masin,dpt si Lelaki tu jd suami akak 10 tahun akan dtg..kan3..?

Jaja: hurrm..

* Jaja pantas menekan kekunci telefon
mesej di taip laju sebelum
butang "send" di tekan *

Jaja: Salam,Lelaki..kau dpt bape result..?
Lelaki: __A jekk
Jaja: Oh,tahniah la..ok gak.
Lelaki: thanks..kau lg la..straight A..tahniah !!!!
Jaja: thanks bro..subjek ape kaw ta dpt A?
Lelaki: ____ , _____ , ____
Jaja: ow,subjek y ko mang ta ske..taon dpan amik course pe?
Lelaki: entah,bab tu aku ta taw pa pe pon.
Jaja:um..ye la. Got to go.salam.
Lelaki: wassalam..

* anak matanya terpandangkan wajah di hadapan *

Adik angkat: so..? (teruja)
Jaja: dia dpt ___A je..
Adik: ok la tu..tapi..
Jaja: ??
Adik: akak lg pandai dr dia dlm plajaran..dia lg pandai dr akak dlm hal2 kerja2 praktikal..  

Jaja:(terdiam)..so..?
Adik angkat: you both suits each others..sweet la kalau korang couple..(start berangan)

Jaja:(blushing) dah la..akak nak balik umah dulu..bubye..
Adik angkat: bubye kak..eh,kak..taon depan(2012) jadi pindah tak?
Jaja: insya allah..kalau dpt offer further study ke ____,akak pergilah..kenapa?

Adik angkat:Lelaki ade mhon memane tak?
Jaja: tak..die study sini je..nape? nak tlg tgk2 kan Lelaki ke? jangan carik pasal..boyfren awk tu nak campak mana?

Adik angkat:(tarik muka) mulot tak de insurans..mgkin akak tak tahu,tp ABANG IPAR adik tu,ade mohon skola teknik..last minute application..

Jaja: (terperanjat) haaa?? bila?
Adik angkat: adik ta taw bila..tp yang adik taw,dia buat semua tu,last minute..dua atau 3 hari sebelum permohonan di tutup.

Jaja:(muram) oh..biarlah..dia ade hidup sendiri..

Adik angkat: kesungguhan akak mohon sekolah berasrma dan mrsm banyak2 tu..yang mendorong dia buat keputusan begitu..u are the reasons..your actions causes him to leaved this school..so don't regret it,ok..bubye..chaw..

*setiba nya di rumah..
Jaja mengurung diri di bilik mandi
baju nya basah dek pancuran air
namun semuanya tidak di peduli
hatinya sakit mengenang ayat
adik angkatnya *
Jaja: No,that wasn't my fault..!!! (jerit nya tanpa sedar)

air mata yang mengalir
tak mampu di seka lagi
dia jadi lemah

Jaja: sampai hati adik tuduh akak mcm tu,,akak tak salah..!!!

*air mata masih lebat turun..
mujurlah ibu & ayah tiada di rumah
entah apa yang di fikir melihatkan
hari bersejarah anak mereka
di sambut dengan linangan air mata sayu*


              #nantikan sambungannya..in next entry..#  
                     (__assalamualaikum__)

No comments: