Si comel & encem

Me & Him (part 3)

Situasi H : Dalam  muka  buku

Jaja : Kau serious..??!!
Sahabat : iyalah..bukan susah pon..
Jaja : Otak kau..eeii,tak mo ar..malu..
Sahabat : hey..hey..Just said it ok..dari kau simpan perasaan tu..nothigs wrong for trying isn't it?

Jaja: ecehh,sekeh pale ko kang..speaking lak..
Sahabat: alaa..Jaja,just take the chances and said it out loud.boleh?
Jaja: Hurm,I'll try...later.

Sahabat: Jaja,tried it now,ok.. lagipon,dia masih belum online lg..kau sendiri cakap dia biasa online malam kan? kau mecet fb dia..then lg sejam nanti online la..aku pon banyak nak gosip ngan kau nie..
Jaja: cakap senang lah..doakan aku eh..
Sahabat: ok..cepat mecet die..


* Jaja pantas menyusun ayat..
satu-persatu di taip..
entah kenapa hati nya terasa lapang..
segala perasaan sudah di luahkan..
di ulang baca ayat pendek itu..
setelah berpuas hati,butang "send" ditekan*
Jaja: Aku dah mecet fb die..entah kenapa rasa..lega..!! aaa..! big relieve..anyway,thanks Sahabat. suka2.
Sahabat :Welcome,dear..aku nak yang terbaik untuk kawan aku yang seorang ni...

 # few minutes later #

TING.!!

Jaja: Oh My GOd..!!Sahabat..!!! mati aku kali ni..Lelaki is on the line..!! nak buat apa ni?
Sahabat: Ok..mati..eh,wait..what??

Lelaki: salam..
Jaja:(terketar-ketar menaip ayat balas) Yo..bro,um..pernah maen alat musik tak?
Lelaki: sikit-sikit laa..
Jaja: antara gitar dan keyboard..prefer?
Lelaki : gitar..senang belajar..
Jaja: aku nak belajar tp tak tahu tempat best..
Lelaki: jusco Tebrau ade..murah skit laa..
Jaja: Oh,ok thanks..aku nak off dlu. Salam.
Lelaki: bye,wsalam.

              *sambungan nya tak lama lagi.sabar eh..*

No comments: