Si comel & encem

Me & Him (part 12)

* Korang pernah alami situasi di mana..
someone yang korang suka..
menyukai korang juga..

tetapi,banyak halangan untuk bersama..
sebab,korang masih muda..
apatahlagi,kita di label masih mentah
dalam dunia percintaan..
Korang nak tahu sambungan kisah Me & Him..?
selamat membaca.. *


Situasi P : Di sekolah

Lelaki : kau pasti..?
Jaja: aku pasti..

Lelaki: tak rasa..tempoh tu terlalu lama..? 10 tahun.. makna nya tahun 2022..
Jaja: memang lama..tapi,dalam tempoh tu,kita semua pasti sibuk dengan cabran-cabaran mengejar cita-cita..harap kau faham..

Lelaki: (ketawa)
Jaja: was my words too funny for you..? (serious)

Lelaki: memang pun..tak sangka..kawan sekelas since standard four..yang dulu selekah bagai..sekarang dah,jadi someone yang matang..sejak naik form 4 nih.. 
Jaja: perli ke..? tahulah kita masih suka minum milo,,tahulah kita masih suka teddy bear.. 

Lelaki: sebab apa yang awak sukalah..saya suka awak.. 
Jaja: (terdiam..juga tersenyum..) 

* keduanya berpandangan *

Jaja: tak payah lah eh..?
Lelaki: tahu tak pe..rasa lain pulak..
Jaja: kau yang start dulu..berawak-awak..
Lelaki: tak sengaja..rasa janggal lak bila berawak-awak nih..

* keduanya tertawa * 

Lelaki: tapi kalau tukar "sayang" boleh tak..sweet sikit..

* Gedebukk..amik kau..
kan dah melayang
buku setebal kamus Dwibahasa *

Lelaki: adoii..sakitlah...!!!
Jaja: Padan muka..buekk..!! (jelir lidah)  



" THE END"

cinta ni tak mengira usia
tak salah bercinta usia muda.
cuma kita kena bijak
membezakan antara
keperluan & kehendak

puas hati dengan cerita nih..?
huhuu..hope u like it..!

- bye..assalamualaikum - 

No comments: