Si comel & encem

Me & Him (part 1)

...Assalamualaikum...
kisah nie,zatul share..untuk bacaan dan kalau
ade yang nak comment,silakan..!

Situasi A:
Kawan : kenapa kau masih nak berahsia lagi..?
Jaja : rahsia apa kau nie..? (tergelak kecil)
Kawan : pasal perasaan kau-lah..kenapa tak nak terus terang aje..?!
Jaja : (termenung) entahlah..aku..nak fokus pada study dlu..
Kawan : Jaja..alasan kau tu dah lapuk tahu..bertahun ayat tu kau guna nak cover perasaan tu..hello,tak salah kau confess kat dia dulu kan?
Jaja : tapi kawan,nanti sasa tak nak kawan dengan aku lagi..sasa kan ade hati kat lelaki jugak..!
kawan : (bingit) jaja..jaja..sah-sah,lelaki suka dekat kau.yang kau sibuk sangat nak match kan lelaki dengan sasa tu kenapa?
Jaja : (terdiam)

Situasi B: (selepas peperiksaan penting)

Jaja : Hey,kawan. aku rasa..aku dah sedia nak confess kat lelaki (tersenyum malu)
Kawan : (terlopong kemudian jerit gembira)That's my friend..aku nak kau happy..no more tears,ok..!
Jaja & Kawan : (tersenyum girang sambil berbual)

Situasi C: (Dalam muka buka)

Jaja : Assalamualaikum..hye lelaki..!
Lelaki : wassalam..hye..
Jaja : kau tgh wat pe tu.? bz tak..?
Lelaki : tak bz..biasa lah..main game..
Jaja : Game? cm bebudak..game ape?
Lelaki : Pool live tour
Jaja : macam best..
Lelaki : try lah..ok aku dh nak off..next time smbung. ade prlawanan bola.bye.
Jaja : k bye,assalam.
Lelaki : wassalam.

Situasi D :( seminggu kemudian,muka buku)

Lelaki : assalam..
Jaja : wassalam..pe mimpikau?
Lelaki : nak tegur pon ta bole..?
Jaja : bole la..kau kawan aku gak..
Lelaki : Jaja..
Jaja : pehal?
Lelaki : minta num ..
Jaja : num pe? (pura2 ta taw)
Lelaki : num ekor..hahaa..jz kidding..
Jaja : aku sekeh pale ko.. =P
Lelaki : num fon ko lah..
Jaja : oh.. xxx-xxxx xxx..ko jgn jual eh..
Lelaki : bole jual ke num fon ko?
Jaja : mulut kau..!
Lelaki : ok2..aku nak off nie..maen bola jap g. salam.
Jaja : wassalam.


*sambungan nye..kat entry akan datang. Nantikan ok..!*

No comments: