Si comel & encem

Me & Him (part 2)

Assalamualaikum
seperti yang zatul janjikan..sambungan 
untuk entry sebelum nie..

Situasi E : Semasa pemilihan watak teater

Kawan 2 : Jaja,tolong carik lagu sedih untuk part kau menangis tuhh..
Jaja :(garu kepala) ahh..sudahh..!!
Kawan 3 : Kau pinjam phone sesapa..carik lagu..!
Jaja :(tarik nafas pepanjang) SAPE YANG BAWAK ENPON PI SEKOLAH? BAK AKU NAK PINJAM CARIK LAGU. TAK NAK BAGI AKU REPORT KAT CIKGU DISIPLIN!!!!  (amik kau menjerit.hihii..)

Lelaki : Kau bawak enpon bole pulak eh?
Jaja: aku special cases..hehee..
Lelaki : Nah..aku bawak.(jerit dari jarak...semeter)
Jaja : Kau check la..aku check enpon Kawan 3 nie..
Lelaki : Mengada..check lah sendiri..
Jaja : (menghampiri dan merampas enpon Lelaki) 

Situasi F: masih waktu memilih watak teater

Jaja : Mak oi..lagu korea..minat jugak Mr Cold Ice nih..
Kawan 2&3 : waa..banyak nyer lagu..sampai tergaru kepala cik Jaja nak crik yekk..

Jaja: korang kalau nak tolong,betul2 la eh..kalau tak..pi hafal skrip..!

Sebenarnya Jaja tengah frust..
dah jumpa lagu yang betul tapi..
ade problem dengan bluetooth..

Jaja: aku hempuk jugak phone aku ni kang,,(bebel !)
Lelaki: Kau dah kenapa?
Jaja: (tergamam)

Rapat nye jarak antara
Lelaki dan diri nya.
first time aku dpat tilik muka dia..
yang ala-ala garang tuhh.
puiih,sikit pon Jaja Tak takut..!

Jaja: aku nak send ta bole la..
Lelaki: bak sini phone aku..(di belek enpon tuhh)

Lelaki: kau send gamba lalu bluetooth..
Jaja:(terpinga-pinga) gg..gambar ape?

Lelaki : Gambar apa-apa aje..(suara makin slow..)
Jaja : (mamat ni kang aku sepak,dia marah tak?)

Jaja: ok..
Lelaki : (check gambar di terima.)
Jaja: (menahan tawa..amik kau..gambar suju..)

Tak lama kemudian..
lagu tu pon dapat di bluetooth.
selamat tugas aku utk kelab teater nih..
amin

Situasi G : Cuti sekolah (muka buku)
Jaja: Assalam..nak tnye..
Lelaki : wassalam..pe??
Jaja: mcm mne hbungan ko ngan Sasa..?
Lelaki: mksud kau?
Jaja: hubungan koranglah..
Lelaki: sekarang..atau dulu?
Jaja: sekarang..

Lelaki: aku tak de pape ngan die..malas nk layan pompuan gi tu..
Jaja: mksud kau?
Lelaki: iyalah..pompuan cm die..
Jaja:??
Lelaki: gedik..ngada..tak indipendence..
Jaja: ohh..
Lelaki: nape tanya..?
Jaja:saje..senang la,,
Lelaki: ??
Jaja: hum..Sasa tak senang tgk aku dan kau bekawan..malah hampir betekak,,so aku tany ni minta kepastian..
Lelaki: oh..ok..
Jaja: ok,aku nak f..assalam.
Lelaki: wsalam. 

hum,sampai sini dulu..
next entry..akan di sambung
bila zatul ada kelapangan.
do leaved a comment.
bubye..salam. 
  

Me & Him (part 1)

...Assalamualaikum...
kisah nie,zatul share..untuk bacaan dan kalau
ade yang nak comment,silakan..!

Situasi A:
Kawan : kenapa kau masih nak berahsia lagi..?
Jaja : rahsia apa kau nie..? (tergelak kecil)
Kawan : pasal perasaan kau-lah..kenapa tak nak terus terang aje..?!
Jaja : (termenung) entahlah..aku..nak fokus pada study dlu..
Kawan : Jaja..alasan kau tu dah lapuk tahu..bertahun ayat tu kau guna nak cover perasaan tu..hello,tak salah kau confess kat dia dulu kan?
Jaja : tapi kawan,nanti sasa tak nak kawan dengan aku lagi..sasa kan ade hati kat lelaki jugak..!
kawan : (bingit) jaja..jaja..sah-sah,lelaki suka dekat kau.yang kau sibuk sangat nak match kan lelaki dengan sasa tu kenapa?
Jaja : (terdiam)

Situasi B: (selepas peperiksaan penting)

Jaja : Hey,kawan. aku rasa..aku dah sedia nak confess kat lelaki (tersenyum malu)
Kawan : (terlopong kemudian jerit gembira)That's my friend..aku nak kau happy..no more tears,ok..!
Jaja & Kawan : (tersenyum girang sambil berbual)

Situasi C: (Dalam muka buka)

Jaja : Assalamualaikum..hye lelaki..!
Lelaki : wassalam..hye..
Jaja : kau tgh wat pe tu.? bz tak..?
Lelaki : tak bz..biasa lah..main game..
Jaja : Game? cm bebudak..game ape?
Lelaki : Pool live tour
Jaja : macam best..
Lelaki : try lah..ok aku dh nak off..next time smbung. ade prlawanan bola.bye.
Jaja : k bye,assalam.
Lelaki : wassalam.

Situasi D :( seminggu kemudian,muka buku)

Lelaki : assalam..
Jaja : wassalam..pe mimpikau?
Lelaki : nak tegur pon ta bole..?
Jaja : bole la..kau kawan aku gak..
Lelaki : Jaja..
Jaja : pehal?
Lelaki : minta num ..
Jaja : num pe? (pura2 ta taw)
Lelaki : num ekor..hahaa..jz kidding..
Jaja : aku sekeh pale ko.. =P
Lelaki : num fon ko lah..
Jaja : oh.. xxx-xxxx xxx..ko jgn jual eh..
Lelaki : bole jual ke num fon ko?
Jaja : mulut kau..!
Lelaki : ok2..aku nak off nie..maen bola jap g. salam.
Jaja : wassalam.


*sambungan nye..kat entry akan datang. Nantikan ok..!*